DE DRUKCABINE VAN DE SPITFIRE PR MK XIX PM627

Hier een kijkje in de cockpit van de S31 Spitfire van het Zweedse Luchtmacht Museum. Dit toestel verkeert in een vrijwel onberispelijke staat !

Oppervlakking bezien dezelfde layout als de jager versie verschilt de cockpit van de Mk XIX toch in veel opzichten. Wat het meest opvalt is de grote grijze camera controle box op de plaats waar normaal het vizier is gemonteerd.

Linkerkant van de cockpit met in het oog springend natuurlijk de gashendel en het trimwiel in de nabijheid van de linkerhand van de vlieger. De meter linksboven in de foto geeft de cockpit temperatuur aan. Op zeeniveau kon de temperatuur tot wel 40 graden celcius oplopen...

Weer een foto van de linkerzijde. Verschillende details komen zo beter tot hun recht. De zwarte box links van het intrumentenpaneel is de radio controle eenheid. Het zwart-gele plaatje boven de radio eenheid is onderdeel vamn de canopy.

Achter de linker schouder van de piloot is een verbandsetje zichtbaar. Duidelijk anders dan bij de jager versies die hier een toegangsdeurtje hebben. De rode koevoet voor noodgevallen was wel hier aanwezig. De regelaars boven de koevoet zijn om de druk in de cockpit in te stellen.

Links van de stoel zien we het camera selectie paneel. De zwarte hendel rechts daarvan dient om de stofkleppen in de carburateur te bedienen.

Het midden van het instrumentenpaneel wordt ingenomen door de "basic six". Deze zes belangrijkste instrumenten van het RAF standaard blindvliegpaneel bestaan uit: bovenste rij van links naar rechts de snelheidsmeter, kunstmatige horizen en de stijgsnelheidsmeter. Onderste rij van links naar rechts: de hoogtemetr (onzichtbaar achter de stuurkolom, het gyrokompas en de gecombineerde bocht en slip meter.

De Zweedse Spitfire instrumenten waren net als de Engelse gecalibreerd in voeten en mijlen ondanks het feit dat de Zweedse Luchtmacht in die tijd het continentale systeem van meters en kilometers hanteerde.

Aan de rechterkant van het instrumenten paneel zijn de veel kleurige motorinstrumenten zichtbaar.

De veiligheidsriemen van de vlieger lopen door de rugpantserbeplating en zitten vast achter in de romp.

Het rug kussen verkeert nog in de originele staat.

De veiligheidsriemen, dit zijn nog de originele, zijn van het type QS en werden in 1946 voor het eerst toegepast en zijn te vinden in nog vele na-oorlogse RAF vliegtuigen. Let ook op de drie wotte zuurstofflessen achter de rugleuning van de stoel. Deze samenstelling van zuurstoftoevoer was uniek voor de PR Spitfire's.

Hier zit de cockpitkap vergrendeling los van de kap zelf. Let ook op de dubbele beglazing van de kap en dat de voorkant geen metalen frame heeft.

Een andere foto van de kapvergrendeling.

Overzicht van de rechterkant van de cockpit met een aantal kleinere bedieningsorganen.

Het grootste onderdeel is voor de bediening van het landingsgestel. Het vierkante paneel rechts daarvan is uniek voor de PR Spitfire's. Het is voor de bediening van de in de vleugel gemonteerde brandstofpompen.

Detail van de landingsgestel bediening. Het onderstel werd hydraulisch bediend. Vandaar de hoeveelheid dikke koperen leidingen aangezien het hier om zeer hoge oliedruk waardes ging.

De bruine kleur van de zitting komt omdat het materiaal dat hiervoor gebruikt werd een van de eerste soorten van plastic was. Het werd SRBP genoemd (Synthetic Resin-Bonded Paper). Ongeschilderd heeft het een soort bakeliet kleur. Met de "handrem" naast de zitting was de hoogte van de stoel in te stellen.

Overige organen zijn de cabinedruk hendel en de buitentemperatuur meter.

De zitting van de stoel wordt nu ingenomen door een kussen, maar normaal lag hier de parachute in van de piloot. De rode hendel rechts van de stoel bediend het afwerpmechanisme van de uitwendige brandstoftank. Vloerpanelen zaten in geen enkel Spitfire.

Recht naar beneden kijkend zien we het rek met de acht opberg openingen voor de patronen voor het signaal pistool.

Het linker voetenroer. Het vloeistofkompas is zichtbaar achter de stuurkolom.

Op deze laatste foto is het rechter voetenroer goed zichtbaar.

(Klik HIER om terug te gaan naar het hoofdmenu)